Reumatische aandoeningen

De meeste vormen van reuma veroorzaken pijn en stijfheid in gewrichten of spieren en vermoeidheid. Daardoor is bewegen vaak moeilijk, wat beperkingen kan geven in het dagelijks leven. De meeste reumatische aandoeningen zijn chronisch. U kunt er dus niet van genezen. Zonder behandeling worden de klachten vaak erger. Met een goede behandeling kunnen uw klachten verminderen en kan de aandoening tot rust komen. Wel zullen goede en slechte periodes elkaar blijven afwisselen.

Reuma kan grofweg worden onderverdeeld in drie categorieën:
- Ontstekingsreuma: aandoeningen waarbij ontstekingsreacties in het lichaam onder andere gewrichten beschadigen, zoals de ziekte van Bechterew.
- Artrose: hierbij verslechtert het kraakbeen in de gewrichten.
- Wekedelenreuma: aandoeningen aan spieren, banden, pezen en het kapsel om gewrichten, zoals fybromyalgie.

Behandeling
Marion Siep is gespecialiseerd in reumatische aandoeningen en is zeer ervaren in de behandeling van reumatische klachten. Zij is aangesloten bij het Fyranet sinds 2001. Dit netwerk bestaat uit oefentherapeuten en fysiotherapeuten die een uitgebreide cursus hebben gedaan, gericht op het behandelen van reumatische aandoeningen. Vijf maal per jaar volgen zij in het LUMC te Leiden een bijscholing, waarin nieuwe behandelmethoden of bestaande methoden verder worden uitgediept.

Bij reumatische aandoeningen komen vaak ontstekingen van gewrichten en bindweefsels voor. Dit wordt voornamelijk behandeld door de reumatoloog met medicatie. Naast deze behandeling is het belangrijk om te weten hoe u er voor kunt zorgen dat u uw gewrichten niet onnodig overbelast. Hoe u het beste kunt handelen in een ‘actieve ontstekingsfase’. Daarnaast kunt u door een reumatische aandoening beperkingen hebben in het dagelijks bewegen. De oefentherapeut adviseert en zoekt samen met u naar een passende oplossing.

U leert met behulp van oefeningen en adviezen met uw klachten om te gaan en indien mogelijk de klachten helpen te verminderen en/of voorkomen. Dagelijkse handelingen, zoals zitten, liggen, (op)staan, lopen en tillen worden vaak belemmerd door een reumatische aandoening. De oefeningen van de oefentherapeut kunnen verlichting bieden in het dagelijks leven. Op deze manier bevordert het uw welbevinden en functioneren in het dagelijks leven.

Meer informatie over reumatische aandoeningen kunt u vinden op de website van het Reumafonds.

Maak een afspraak

Locatie Maassluis

Medisch Centrum
Docwerk
De Vloot 206C
3144 PK Maassluis
010 59 191 26

Openingstijden
ma: 09.00-17.00 Marion
di: 09.00-17.00 Anouk
di: 18.00-21.00 Marion
wo: 09.00-12.30 Anouk
wo: 13.30-18.00 Marion
do: 09.00-17.00 Marion
vr: 09.00-13.00 Pascalle

Locatie Maasland

Gezondheidscentrum
Het Groene Kruis
Graaf Dirk II Laan 2H
3155 VB Maasland
06 431 263 72

Openingstijden
wo: 14.00-17.00 Anouk
do: 09.00-17.00 Anouk

Op 25 mei 2018 is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens AVG ingegaan. Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. U kunt ons privacyreglement doorlezen, om te zien wat uw rechten en onze plichten zijn. Als u meer wilt weten, lees dan ook onze algemene voorwaarden.

© 2021 Oefentherapie Docwerk | Alle rechten gereserveerd.