Vergoeding

Oefentherapie wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering, waarop het eigen risico geen invloed heeft. Slaapoefentherapie valt onder de reguliere vergoeding Oefentherapie Cesar/Mensendieck. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Hoeveel behandelingen u per jaar vergoed krijgt, is afhankelijk van uw pakket. Controleer daarom zelf uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Bekijk hier het vergoedingenoverzicht van 2021.

Oefentherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering:
Jonger dan 18 jaar? Dan worden de eerste 18 behandelingen voor oefentherapie vergoed. Heeft u een chronische aandoening, dan wordt de behandeling van deze aandoening volledig vergoed.
18 jaar of ouder? De eerste 12 behandelingen bij Artrose Heup/Knie vanuit de basisverzekering vergoed. Verder wordt oefentherapie alleen vergoed vanuit de basisverzekering, als u een aandoening heeft die op de lijst 'chronische aandoeningen' voorkomt. In dat geval worden de eerste 20 behandelingen vanuit uw aanvullende verzekering vergoed of door u zelf betaalt. De behandelingen die u daarna nodig heeft (vanaf de 21ste behandeling), worden vanuit de basisverzekering vergoed. U moet echter wel jaarlijks eerst uw eigen risico betalen (als u deze nog niet betaald heeft voor andere zorg).

Tarieven per 1 februari 2021
Indien u geen aanvullende verzekering heeft of het maximale aantal behandelingen voor het betreffende jaar heeft bereikt, worden de volgende tarieven gehanteerd. De intake van slaapoefentherapie en bekkenoefentherapie duurt een uur en betreft een dubbelconsult bestaande uit het intaketarief en één behandeling.

Behandeling oefentherapie C/M

  €   36,-

Behandeling aan huis

  €   50,-

Video-consult via Clickdoc

  €   36,-

Eenmalig oefentherapeutisch onderzoek, verslaglegging en advies aan arts (n.a.v. verwijsbrief)

  €   59,-

Screening: zonder verwijzing arts

  €   15,-

Screening, intake en onderzoek

  €   54,-

Intake en onderzoek: met verwijzing arts

  €   50,-

Behandeling bekkenoefentherapie

  €   40,-

Niet nagekomen afspraak (verzuimtarief)

  75%
Klachtenregeling & Privacy
Indien u een klacht heeft over de geleverde zorg door uw zorgverlener kunt u terecht bij het Klachtenloket Paramedici. Bij de Klachten- en geschillenregeling Paramedici geldt de volgende procedure.

De eerste stap voor u is een gesprek aangaan met uw zorgverlener. Het is goed mogelijk dat die niet beseft dat u ontevreden bent en waarover. Er kan sprake zijn van een misverstand. Vaak leidt zo’n gesprek al tot een oplossing.  Het kan zijn dat een gesprek geen of niet voldoende oplossing biedt. Of er is een goede reden om geen gesprek aan te willen gaan. Dan kunt u gebruik maken van de klachtenprocedure. De  Klachten- en geschillenregeling Paramedici, biedt u een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Klik hier om naar de website van het klachtenloket paramedici te gaan voor nadere informatie, het meldformulier en uitleg over de procedure.

Op 25 mei 2018 is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens AVG ingegaan. Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. U kunt ons privacyreglement hier doorlezen, om te zien wat uw rechten en onze plichten zijn.

Maak een afspraak

Locatie Maassluis

Medisch Centrum
Docwerk
De Vloot 206C
3144 PK Maassluis
010 59 191 26

Openingstijden
ma: 09.00-17.00 Marion
di: 09.00-17.00 Anouk
di: 18.00-21.00 Marion
wo: 09.00-12.30 Anouk
wo: 13.30-18.00 Marion
do: 09.00-17.00 Marion
vr: 09.00-13.00 Pascalle

Locatie Maasland

Gezondheidscentrum
Het Groene Kruis
Graaf Dirk II Laan 2H
3155 VB Maasland
06 431 263 72

Openingstijden
wo: 14.00-17.00 Anouk
do: 09.00-17.00 Anouk

Op 25 mei 2018 is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens AVG ingegaan. Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. U kunt ons privacyreglement doorlezen, om te zien wat uw rechten en onze plichten zijn. Als u meer wilt weten, lees dan ook onze algemene voorwaarden.

© 2021 Oefentherapie Docwerk | Alle rechten gereserveerd.